"Барселона" вкара 4 гола на "Атлетико" и влезе в топ 4

Момчетата на Шави изковаха много важен успех

06.02.2022 | 19:22 Редактор: Ваня Кузманова

"Барселона" удари "Атлетико" (Мадрид) напълно заслужено с 4:2 в дербито на 22-ия кръг на испанската Ла Лига, играно на стадион "Ноу Камп".

"Блаугранас" изиграха шеметно първо полувреме, навярно най-силното досега под ръководството на Шави, при това - срещу изключително силен противник. Началото беше за "дюшекчиите", които откриха резултата чрез Яник Караско, получил асистенция от голмайстор №3 в историята на Барса Луис Суарес.

С това се изчерпа вдъхновението на "бандата на Чоло" и буквално до почивката Барса смазваше съперника по всички параграфи. Жорди Алба изравни набързо с феноменално изпълнение от воле, а в 21-ата минута Гави обърна резултата с глава. Малко преди почивката Жерар Пике нацели гредата, но Роналд Араухо направи успешна добавка. Статистиката показа, че каталунците са отправили точно три точни изстрела за първите 45 минути.

В началото на второто полувреме всичко изглеждаше решено, защото Дани Алвеш вкара четвърти гол за Барса. Интригата обаче се завърна, тъй като легендата на каталунците Луис Суарес върна "Атлетико" в мача, а за капак Алвеш беше изгонен в 69-ата минута. До края обаче не се случи нищо опасно и момчетата на Шави изковаха много важен успех, пише gol.bg .

Четвъртият в таблицата" Барселона" събра 38 точки и изпревари "Атлетико" (Мадрид), който вече е пети с 36 пункта.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК